lördag 15 september 2007

Välkommen!

Den 1 oktober 2007 rullar vi ut från potatisstaden Alingsås på en åktur som skall ta oss någonstans mellan femtonhundra och tvåtusen mil till andra sidan planeten. Resan kommer att ta ca 10 månader och rutten ser ut som följande:
Sverige – Polen – Slovakien – Ungern – Rumänien – Bulgarien – Turkiet – Iran – Pakistan – Kina.

Ny rutt:
Sverige - Polen - Slovakien - Ungern - Serbien & Montenegro - Rumanien - Bulgarien - Turkiet - Syrien - Jordanien - Israel - Saudiarabien - Forenade Arabemiraterna ... (Ingen bestammd rutt efter detta) - Kina!

Den vanligaste frågan är anledningen till att vi gör det här och svaret är enkelt: Bara för att vi vill och kan. Nästa fråga lyder: Hur skall ni gå tillväga?

Konsten att cykla tvåtusen mil

Transport: Mountainbikes med stålram, förstärkta hjul och svårpunkterade däck. Vi kånkar med oss packningen i väskor som sitter på cykeln.
Boende: Tält längs med vägen i några av de tjusigaste omgivningarna på jorden. Där vi inte kan eller vill tälta bor vi på motell eller liknande.
Mat: De första dagarna äter vi jägarportioner. Det är frystorkad mat som är 3 ggr så energirik som vanlig kost. När dessa tar slut äter vi vad länderna har att erbjuda längs vägen. Vi tillreder allting på multibränslekök.

Det är tre förväntansfulla herrar som ger sig iväg på vad som planlagts under lång tid nu. Det är ännu mkt som skall göras och prylar som skall köpas, men bockarna på pappret blir fler och fler och i periferin kan vi se slutet på listan. Alla dilemman och småtrubbel t ex visum och liknande hanterar vi på vårt favoritsätt: Skjuter upp till senare eller låter det rinna ut i sanden. Till syvende och sist kommer vi ändå tvingas handskas med gränspoliser och byråkrati, men just nu koncentrerar vi oss på att hitta urcyklisten i oss själva och förbereda oss på världen österut. Det är ingen guldkantad väg vi cyklar, men den kommer att vaska fram tre spartaner av sällan skådat mått. Låt färden börja…Ses österut!

Nino, Erik & Tim7 kommentarer:

Londvall sa...

Fint Pelle! Hoppas resan går galant! Ska bli gött att följa! :) Lycka till.

Andreas sa...

Nej men nu har väll självasta Lucifer vänt sig i sängen.

Hoppas ni förstår att allemansrätten inte existerar i långtbortistanien.

Samt att ni blir draftade som barnarbetare och knyter mator när ni når tibet.

Väll mött, det va trevligt att råkas.

Henkster sa...

akta er för galna vildhonds och annat pack

Erik Backman sa...

Maffigt!
Jag och en polare drar söderut imorgon. Vi ska visserligen bara till Rom, men våra erfarenheter lär väl vara liknande - tips kan utbytas!

Spana in http://punktering.blogg.se för att följa vårt äventyr.

Lycka till grabbar! Jag ska hålla koll på denna sida!

/Erik

Alexandra sa...

Mamma sade att hon och mormor hade träffat er på vägen.

Lycka till!

//Alexandra

Anonym sa...

Har hört att ölet är billigt i Kina. Ni kan väl köpa med ett par flak hem till mig så är ni käcka pojkar!

Lindström

Anonym sa...

Hej grabbar!

Jag har lagt in en sida på cykelnetto.com med länk till Er sida. Hoppas det är ok, annars tar jag bort den. Lycka till på färden, jag kommer att följa Er.

Mvh

Billy