söndag 4 maj 2008

Pa besok i U.A.E

Nya bilder hittar ni har: http://picasaweb.google.com/tim.bogdanov/AddisAbabaDubai

Artikel i XPress: http://www.xpress4me.com/articles/08/05/01/20007253.html


25 April. Muscat-Kadra. 132km


Efter att ha sagt Hejda till Ali och hans tvaariga dotter Fatima var det dax att rulla igang pedalerna igen mot Dubai. Stannade till pa en Shell Select och treffade ett gang grabbar pa motorcyklar, for dom att ta sig till Dubai tar 3 timmar pa sina japanska maskiner . Fick aven en pase med kex och vatten av butiksagaren som forevigade ogonblicket med sin mobilkamera.Cyklade av motorvagen for att folja en roligare vag langs med kusten, foljde denna hela vagen tills det borjade morkna. Pa en restaurang treffade jag ett helt gang med boys fran Bangladesh och vi diskuterade mojligheten att cykla till Peking genom Bangladesh. Blev inbjuden pa mer mat hemma hos Hassan som aven fixade sovplats.


26 April. Kadra-Liwa. 127km


Forsoker folja kusten men det gar riktigt langsamt, asfalten ar slut och jag testar att cykla pa stranden men detta visar sig snart vara valdigt svart da cykeln manga ganger graver ner sig i sanden. Far iallafall se en havsskoldpadda innan jag cyklar in at landetigen for att hitta motorvagen. Svanger av tillbaka in mot havet i Sohar och foljer strandpromenaden en bit tills jag kommer fram till nagot som ser ut som en palmskog. Sover over pa en turkisk restaurang.


27 April. Liwa-Dubai. 183km


Stamplar in i Emiraterna och blir inbjuden att slappa lite pa granskontoret, utomhus ar det riktigt varmt sa nagra minuter i normalrumstemperatur kanns hur fint som helst. Cyklar in i Dubai pa kvallen och moter pappa samt Roman utanfor Dragon Mart. Kvallen avslutas i klassisk rysk stil med nagra glas nationaldryck.


I Dubai har vi:

Akt runt i stan med The Big Buss company
Fixat visum till Iran
Cykelservice, nya handtag, kedja, las och kedjeolja
Testat det nya teltet i Romans vardagsrum, funkar riktigt fint, Henner Danke Schon for your help with the tent
Inkop av kamera (Lumix Tz3) och Ipod.
Laddat upp bilder
Besokt ski Dubai
Besokt stranden
Besokt City center shopping Mall, Dragon Mart, Emirates Mall.
Road trip genom fyra Emirater
Dubai Museum
Pratat i rysk radio
Gjort nagra intervjuer for de lokala tidningarna

Efter en vecka i Dubai tillsammans med Alec, Roman, Anastasia och Nikita ar det dax att ta ferjan till Iran. Reserutten andrades igen efter att ha pratat med Romans van som har bott i Pakistan. Norra Pakistan kanns for farligt just nu. Istallet blir det till att cykla Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kyrgystan och Kina. Streckan till Peking blir lite langre och luriga visumprocesser vantar. Dock tror jag att cyklingen framforallt genom Tadjikistan kommer att bli fantastisk, dessutom pratas det ryska i dessa lander.


Imorgon tar jag snabb ferjan till Iran och borjar cykla uppat mot Turkmenistan. Nesta stopp blir forst i Bam for att se fortet och sedan vidare mot Mashad dar jag kommer att forsoka hitta rett i den byrokratiska visumlabirinten.


Tack for alla komentarer i gastboken forsatt skriv!


Ett stort tack till hela familjen Konovalov som har varit helt fantastiska har i Dubai!

Tim

5 kommentarer:

Henkster sa...

Helvete vad trött jag är på att du inte är hemma nu! Saknar sig! Har för mig att i Turkmenistan finns nått sjukt ställe där ett helt hav (kanske en sjö, mer troligt) torkat ut och de bara e massa svinsalt öken där med bara massa demonbabies som föds där som följd. Kan vara värt att kolla upp! Kämpa på Temm!

Anonym sa...

tja tem!

det är löjligt hur stolt man är över att vara din vän!

/ valle

Oskar sa...

Mr.Tim redigt gött å se att du är i toppform och kämpar på som bara den fortfarande!! ser rikitgt mkt fram emot nästa inlägg!! ha det king

Roman sa...

En annan artikel om resan kommer från Gulf News här i Dubai: http://archive.gulfnews.com/articles/08/05/09/10211920.html

Anders Widen sa...

Även om jag inte har skrivit så mycket så har jag följt erat äventyr. Otroligt imponerad av vad ni gör! Mina motionsrundor bleknar till de sträckor ni avklarar dagligen. Kämpa på grabbar och fortsätt njut av livet.

PS. Det finns ett grymt coolt ställe i Turkmenistan kallat "The Door to Hell", ett gammalt gruvshakt som rasade in man tände på för att farliga gaser inte skulle läcka ut. Hålet har nu brunnit i över 50 år.
Spektakulära bilder: http://scottkuperus.blogspot.com/2008/06/door-to-hell.html

Plats:
Darvaza burning gas crater. This is in the middle of nowhere, about a three-hour drive through the desert north of Ashgabat.

/Anders, från gymnasieklassen :)